post image

20

juli

De GP Cerami was de eerste wedstrijd voor Tosh na het Belgisch kampioenschap. Vorig jaar was Philippe Gilbert er nog de beste, maar die bereidde zich nu voor op de Olympische Spelen in Rio. Bekende namen die wel op de deelnemerslijst stonden: Tom Boonen en Enrico Gasparotto.

De vroege vlucht bestond deze editie uit acht renners met daarbij de derde van vorig jaar, Tom Devriendt. De acht koplopers reden maximum vijf en halve minuut voor het peloton uit. Het peloton houdt alles onder controle en bij een versnelling op een van de hellingen breekt het peloton in twee stukken. Het eerste peloton rijdt al snel naar de koplopers zodat zij op vijftig kilometer eraan zijn voor de moeite.

In de plaatselijke ronden rijdt er nog een groep van dertig renners voorop waar nog enkele renners van Lotto Soudal bijzitten. Op tien kilometer van de aankomst beproeft Jelle Wallays zijn geluk en gaat hij solo op zoek naar de overwinning. Daarachter is de organisatie zoek en probeert Jérôme Baugnies nog de aansluiting te maken met Wallays. Dat lukt niet en zo soleert Wallays naar zijn eerste zege van het seizoen en zijn eerste zege voor Lotto Soudal. Na het werk voor de ploeg reed Tosh rustig over de streep, drie minuten na zijn ploegmaat Wallays.

Leave a reply