20

augustus

Met de start van de Ronde van Spanje naderen we de eindfase van het wielerseizoen. De derde grote ronde van het jaar zal de eerste van het seizoen worden voor Tosh, die hij ook al twee jaar geleden uitreed. Van 22 augustus tot en met 13 september zal de wielerwereld zich vestigen in Spanje. Lotto Soudal komt met een sterke ploeg aan de start: Bart De Clercq, Maxime Monfort voor het klassement, Thomas De Gendt en Jelle Vanendert mogen hun kans gaan voor een etappezege, Kris Boeckmans zal zijn snelle benen moeten tonen in de spurts en krijgt Jasper De Buyst en Tosh mee in steun. Dan zijn er nog Jurgen Van den Broeck die zich via de Vuelta voorbereidt op het wereldkampioenschap tijdrijden eind september en Adam Hansen die zal proberen om zijn dertiende grote ronde op een rij uit te rijden, een absoluut record!

Het parcours van de 70ste Ronde van Spanje is zwaar met maar drie echte kansen voor de sprinters. Voor de eindzege zal het ongetwijfeld spannend worden met grote namen aan de start als Froome, Quintana, Nibali, Valverde, Rodriguez, Aru enzovoort. Tosh blikt vooruit op de derde grote ronde van zijn carrière:

Wat zijn de persoonlijke verwachtingen en ambities? En hoe is de vorm?
Tosh: De vorm is goed. Ik heb in de voorbije Ronde van Denemarken laten blijken dat de vorm er zeker is en ik ben dan ook met een goed gevoel terug naar huis gekeerd. Ondanks dat ik daar in dienst van de ploeg reed, voelde ik me goed en kon ik achteraf tevreden terugblikken. In de Vuelta hoop ik om de ploeg op alle terreinen te kunnen bijstaan en dan vooral Kris Boeckmans in de sprints. Hopelijk kan ik in het slot van een lastige rit eens overleven en zelf mijn kans gaan voor de overwinning.

Welke kansen biedt het parcours?
Tosh: Dat is moeilijk vooraf te zeggen. Veel zal afhangen op welke manier er gekoerst zal worden. Op papier zijn er drie ritten die kunnen uitdraaien op een pure massaspurt. Als het meezit en er niet wordt gekoerst vanaf de eerste kilometer kunnen dat er ook zeven zijn. Dat valt dus nog af te wachten. Zeker is wel dat er negen aankomsten bergop zijn.

Wat zijn de ambities van de ploeg en zullen die ingelost kunnen worden?
Tosh: We willen een top tien plaats bemachtigen in het eindklassement met Bart De Clercq of Maxime Monfort en minstens een etappezege behalen. Met de grote namen aan de start voor het klassement zal het uiteraard heel moeilijk worden maar we starten de Vuelta hier wel met een hele sterke ploeg en complete ploeg. We zullen zeker ons uiterste best doen!

Welke drie namen staan er na drie weken bovenaan het algemeen klassement van de 70ste Ronde van Spanje?
Tosh: Nairo Quintana voor Joaquim Rodríguez en Chris Froome.