post image

11

oktober

Liefst 231 kilometer tussen Chartres en Tours moesten de renners afleggen. De wind stond in het voordeel dus kregen we van bij de start een pijlsnelle race. Na ruim tien kilometer scheurde het peloton door de wind in stukken. Een kopgroep van dertig renners vormde zich met daarbij Tosh. Ook ploegmaats Benoot, Gallopin en Ligthart waren mee, net zoals grote namen als Démare, Van Avermaet, Theuns en Trentin hadden zich niet laten verrassen. De dertig leiders werkten perfect samen en het peloton volgde al snel op meer dan vier minuten.

Bij de kopgroep daalde de snelheid niet onder de vijftig kilometer per uur dus was terugkomen onmogelijk voor de achtervolgers, waar een groep van negentien zich had gevormd met daarbij onder andere topfavoriet Bouhanni, Niki Terpstra en de winnaar van vorig jaar, Jelle Wallays. De kopgroep werd door het hoge tempo uitgedund tot 26 renners. De winnaar zat duidelijk voorin.

In het slot liet Tosh zien dat hij in de vorm van zijn leven verkeert. Hij nam de leiding op de oplopende stukken en op twaalf kilometer van de meet kon hij alleen mee met een versnelling van Greg Van Avermaet en Matteo Trentin. Ook Pavel Brutt kon nog even mee maar moest iets daarna toch lossen. Tosh en zijn twee kompanen vonden mekaar en reden met drie richting Tours. Onder de vod van de laatste kilometer bleek Greg Van Avermaet een lekke band te hebben. Hij volgde Tosh en Trentin nog wel maar sprinten zat er niet meer in. Trentin ging de sprint van kop af aan met Tosh in het wiel. Even leek Tosh er naast en erover te kunnen gaan maar Trentin toonde zich de sterkste. Tosh eindigde op een fietslengte fantastisch tweede en Van Avermaet vervolledigde het knappe podium. Ploegmaat Tiesj Benoot werd twintig seconden later vierde.

Alweer een fantastische prestatie van Tosh! Jammer genoeg ontbrak hier de kers op de taart.