post image

19

september

Vandaag maakte Lotto Soudal bekend dat Tosh ook volgend jaar deel zal uitmaken van de ploeg. Hij verlengde zijn contract met een jaar. Ook ploegmaat Maxime Monfort tekende bij voor twee jaar.

Net als Maxime Monfort reed Tosh zopas de Vuelta en sprintte er vijf keer naar een toptienplaats. Tosh beschikt over snelle benen die hem in de toekomst zeker naar succes kunnen leiden, anderzijds is hij ook een echte teamspeler waarop de ploeg kan rekenen op diverse terreinen. Tosh rijdt voor de ploeg sinds 2012, zijn eerste seizoen als prof.

Tosh: “Ik kijk met een positief gevoel terug op de Vuelta. Ik behaalde er een mooi aantal toptienplaatsen, enkel een overwinning ontbreekt. Dat zou de kers op de taart zijn geweest. Ik was er enkele keren dichtbij. Het geeft in elk geval vertrouwen voor de koersdagen die er nog aankomen dit seizoen. Tijdens de Vuelta merkte ik dat ik dit jaar weer een stap vooruit heb gezet. Sinds ik prof ben geworden merk ik elk jaar progressie en hopelijk zet die evolutie zich nog even door. Stap voor stap bouw ik verder aan mijn carrière. Aangezien ik binnen deze ploeg de ruimte krijg om verder te groeien, ben ik zeer tevreden dat ik nog een jaar langer kan blijven.”

“Sowieso voel ik me hier thuis omdat het een Belgische ploeg is. Ik krijg een mooi programma voorgeschoteld en dat apprecieer ik enorm. Bovendien mag ik hier mijn eigen kans gaan en dat hoop ik volgend jaar nog meer te kunnen doen in de lastigere rittenkoersen. Als de eerste overwinning er is, zal mijn vertrouwen opnieuw een boost krijgen en dan zal de ban gebroken zijn, daar ben ik zeker van. Wie weet lukt het nog om die eerste zege dit seizoen in de wacht te slepen. Volgende week rijd ik in Vichte en Lichtervelde en nadien start ik wellicht in de Eurométropole Tour. In het verleden merkte ik dat ik altijd met een goede vorm uit een Grote Ronde kwam en ik hoop daar ook nu de vruchten van te kunnen plukken.”

Marc Sergeant, manager Lotto Soudal: “De Vuelta heeft ons geleerd dat Maxime en Tosh twee renners zijn die hun taak naar verwachting kunnen invullen. Tosh blijft elk jaar stappen zetten en verdient het zeker om bij ons te blijven. Hij is heel positief ingesteld, geeft zich altijd honderd procent voor de ploeg en probeert de kansen die hij voor zichzelf krijgt te grijpen. Hij wacht nog steeds op zijn eerste profoverwinning, maar die komt er wel; daar mag hij geen obsessie van maken. Hij is een sfeermaker in de groep, maar behoudt zijn professionele focus, meer nog dan vroeger. Ik verwacht dat hij die rol volgend jaar ook kan spelen en geloof in blijvende progressie. Zijn vechtlust in de Vuelta heeft me zeker bekoord. Hij plaatste zich verschillende keren in de massasprints en ging daarnaast een aantal keer mee in het offensief. Zo zie ik het graag.”

bron © Lotto Soudal