post image

25

juni

In de loodzware Ronde van Zwitserland waar de renners het grote deel van de etappes in slecht weer moesten afleggen, reed Tosh vooral in dienst van de klassementsmannen van Lotto Soudal. Vooral Tim Wellens en Sander Armée moesten voor de successen van de rode brigade zorgen. In de proloog was het ploegmaat Jürgen Roelandts die voor een verrassend snelle tijd zorgde. Eén voor één beten de renners de tanden stuk op de tijd van Roelandts. Jammer genoeg moest ook nog Fabian Cancellara de proloog afleggen. Hij was aan de meet een luttele seconde sneller dan de Lotto Soudal-renners en werd zo de eerste leider in zijn thuisland.

De dag erna probeerde Roelandts met de hulp van Tosh en de rest van de ploeg de leiderstrui te veroveren door onderweg bonificatieseconden te sprokkelen. Dat lukte en zo werd hij zonder pech op het einde van de etappe de nieuwe leider. In de massaspurt die volgde toonde wereldkampioen Peter Sagan zich de sterkste. Jürgen Roelandts eindigde vijfde en mocht daarna de gele leiderstrui in ontvangst nemen op het podium.

Jammer genoeg was Roelandts de leiderstrui de dag daarna weeral kwijt doordat Sagan zijn tweede rit op rij won en zo de nieuwe leider werd. In de vierde etappe werd hij dan toch geklopt in de spurt. Het waren de Etixx-renners Richeze en Gaviria die sneller waren aan de streep. Op de vijfde dag toonde de Colombiaan Atapuma zich de sterkste in de eerste bergetappe. Hij bleef als enige vroege vluchter de favorietengroep voor.

In de zesde etappe gingen Tosh en ploegmaat Pim Ligthart mee in de vroege vlucht van vijftien. In de bergetappe konden zij op de slotklim het tempo van de sterkste klimmers in de kopgroep niet volgen. Pieter Weening reed indrukwekkend weg uit de kopgroep en kwam solo over de streep. Tosh en ploegmaat Ligthart werden nog voorbijgestoken door de favorietengroep. In etappe zeven was het Tejay Van Garderen die de etappezege op zak stak. De zege in de lastige tijdrit op de voorlaatste dag was voor Ion Izagirre, voor Miguel Angel Lopez die wel de leiderstrui overnam van Warren Barguil.

De slotrit werd door het erbarmelijke weer ingekort naar slechts 57 kilometer. Veertien renners vonden het niet meer de moeite om van start te gaan in de gietende regen. Zo startte ook Tosh niet meer in de slotrit, samen met nog drie ploegmaats. Enkel Sander Armée ging nog van start voor Lotto Soudal om zijn plekje in het klassement te verdedigen. De overwinning in de laatste etappe was voor Pantano. De leiderstrui van Lopez werd niet meer bedreigd. Sander Armée eindigde achttiende in het eindklassement.

Leave a reply