post image

20

september

De Textielprijs Vichte was vorig jaar de koers waar Tosh zijn eerste profzege binnenhaalde. Dit jaar zakte hij dus opnieuw gemotiveerd af om te proberen voor het tweede jaar op rij de bloemen mee naar huis te nemen.

Tosh vloog er al van in het begin in maar een ontsnapping lukte in de eerste vijftig kilometer nog niet. Pas daarna werd er een eerste kopgroep gevormd. Acht renners met daarbij Tosh en ploegmaats Wallays en Dockx konden een minuut voorsprong nemen op het peloton. Die wisten niet voorop te blijven en iets later was er een nieuwe kopgroep van vier man. Opnieuw zat Tosh er voorin bij. Ditmaal kreeg hij steun van ploegmaat Vervaeke. Ook Stijn Vandenbergh en Timothy Stevens waren mee. De andere renners van Etixx zagen het gevaar en kwamen iets later Yves Lampaert en Julien Vermote voorin aansluiten.

De kopgroep werd uitgedund en plots had Etixx het overwicht. Tosh was moegestreden en bij een zoveelste aanval werd er niet meteen gereageerd. Julien Vermote profiteerde en reed solo naar de zege. Ploegmaat Lampaert werd tweede en Tosh werd knap derde en mocht zo mee op het podium.