post image

04

oktober

Ook in Binche stonden veel WK-gangers aan de start. Maar liefst zeven van de negen WK-Belgen probeerden in Binche hun vorm nog een laatste duwtje in de rug te geven. Zij konden tegenstand verwachten van ook enkele bekende namen die tien dagen later in Qatar zullen rijden.

Na een snelle openingsfase lag de wedstrijdsituatie daarna lang vast. Lotto Soudal-renner Lars Bak ging samen met de Noor Stake Laengen in de aanval. Een bedreiging voor het peloton waren ze niet en in de laatste plaatselijke ronde werden ze dan ook netjes ingerekend. Het signaal voor enkele renners in goede vorm om in de aanval te gaan. Onder meer Naesen, Debusschere, Gaviria en Tosh probeerden het maar konden geen afstand nemen.

De hellende kasseistrook in de slotkilometer moest voor de beslissing zorgen. Het was Van Avermaet die het initiatief nam. Enkel Démare, Stybar en Roelandts konden volgen. Toen er daarna werd getemporiseerd was het Roelandts die uit vierde positie de rest probeerde te verschalken, maar Démare zat meteen in het wiel. De Fransman ging er daarna ook over en daar kon niemand meer overkomen. Stybar strandde in het wiel. Roelandts en Van Avermaet eindigden op enkele seconden.