post image

18

juni

Na het vroegtijdig verlaten van de Dauhpiné door hoge koorts, zocht Tosh nog enkele Belgische wedstrijden uit om wedstrijdritme op te doen voor het Belgisch kampioenschap in Antwerpen. De Elfstedenronde in Brugge maakte na tientallen jaren zijn wederoptreden op de wedstrijdkalender. Met Lotto Soudal, Etixx en de Belgische selectie met onder andere Edward Theuns, Jens Keukeleire en Oliver Naesen en bovendien ook de twee toppers uit het veld, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, stond er mooi volk aan de start.

Het waren dan ook de grotere ploegen die de vroege vlucht niet te ver lieten wegrijden. Vooral Lotto Soudal en de Belgische selectie hield alles onder controle zodat de vluchters nog voor het laatste wedstrijduur gegrepen werden. Na enkele speldenprikken viel op ongeveer veertig kilometer van de streep de finale beslissing. Een kopgroep van vijftien renners werd gevormd met daarbij Tosh als enige renner van Lotto Soudal. Hij zat in het gezelschap van onder andere Keukeleire, Van Aert, van der Poel, Serry en Lawrence Naesen, broer van Oliver. De kopgroep draaide meteen goed rond en omdat alle grote ploegen aanwezig waren, werd er daarachter niet meer gereden.

In de laatste ronde kwam er een achtervolgend groepje met Theuns, Oliver Naesen, Vermote en Devenyns nog wel dichterbij maar toch bleven de vijftien koplopers zonder moeite voorop. Op de laatste kasseistrook schudde Keukeleire nog een keer aan de boom, maar de meeste renners voorin konden zich vastbijten in het wiel. In de slotkilometers volgden er nog enkele aanvalspogingen maar uiteindelijk draaide het uit op een spurt met tien. Daarin nam Lawrence Naesen lang een optie op winst tot veldrijders Wout Van Aert en Mathieu van der Poel er nog over kwamen. Van Aert hield van der Poel af en snelde naar zijn tweede zege in een week tijd. Tosh had in de slotkilometers af te rekenen met krampen en eindigde zesde.