post image

26

juli

Met de goede benen van de GP Cerami startte Tosh met ambitie in de Ronde van Wallonië. Lotto Soudal schoof Jasper De Buyst, Jelle Vanendert en Tosh naar voren om te mikken op de ritzege. Vanendert en Tosh mikten ook op een goed eindklassement. In de eerste heuvelachtige rit werd de vroege vlucht van zes renners op tijd gegrepen. In de lastige slotfase spatte het peloton uit elkaar. Vier kilometer van het einde probeerde Benjamin Thomas, vierde in de GP Cerami, het solo. Het peloton kon niet meteen reageren en zo reed Thomas naar de ritzege en de eerste leiderstrui. Vijf seconden daarachter waren het Jelle Vanendert en Tosh die op de heuvelachtige aankomst mee konden spurten met de beste door vierde en vijfde te eindigen.

De tweede rit was vlakker en zo eindigde die op een massaspurt. Lotto Soudal trok in de finale vol de kaart van De Buyst. Die maakte het ploegenwerk perfect af, voor Mørkøv en Jules. Tosh eindigde 27ste en zat net voor een breukje in het peloton. Gele trui Thomas was niet aandachtig genoeg en verloor zo zijn leiderstrui aan Dylan Teuns. Tosh schoof op die manier op naar de derde plek in het klassement en mocht de derde rit ook starten in de paarse leiderstrui van de tussensprints.

Die derde rit met aankomst op de Mur Saint-Roch was loodzwaar met stukken tot 20%. Echt spek naar de bek voor gele trui Teuns die op de slotklim iedereen zonder moeite achterliet. Tosh verweerde zich goed en eindigde zevende in de rit waardoor hij opschoof naar de tweede plek in het klassement. Ploegmaat Vanendert finishte vierde in de etappe en stond ook vierde in het klassement. In de vierde en vlakke etappe probeerde Lotto Soudal het zelfde recept toe te passen die De Buyst op de tweede dag naar de ritzege leidde. De trein van de rode brigade kwam op anderhalve kilometer van het einde helemaal naar voren. In de laatste honderden meters werd De Buyst ingesloten waardoor die er niet meer kon uitkomen. Meer dan een vijfde plek zat er niet in, terwijl Drucker de rit won.

In de vijfde en laatste etappe, met aankomst op een lastige kasseihelling, speelde Tosh op de slotklim alles of niets. Hij probeerde de rest te verschalken door in de bocht voor de helling binnendoor te kruipen. Dat lukte en zo had hij al snel enkele meters. Het was gele trui Teuns die het gevaar zag en reageerde. Jammer genoeg was er aan Teuns niets te doen want hij ging op en over Tosh en reed solo naar zijn tweede ritzege en de eindoverwinning. Daarachter was het een groepje van negen renners die spurtten voor de tweede plaats. Bryan Coquard bleef Tosh voor, die zo wel zijn tweede plaats in het eindklassement veilig stelde. Een knappe prestatie voor Tosh die zo met een goed gevoel kon afreizen naar San Sebastian.