post image

22

september

De Textielprijs Vichte werd de eerste wedstrijd voor Tosh na de voorbije Vuelta. De kermiskoers telde 175 kilometer, verdeeld over veertien ronden. Al van in de eerste ronde ging Tosh in de aanval, samen met nog elf andere renners. De twaalf leiders werkten goed samen en het peloton zag het gevaar. Zo maakten een aantal ronden later nog eens acht renners de oversteek naar voren. Twintig renners dus in de kopgroep met daarbij Tosh en ploegmaat Boris Vallée.

De twintig leiders blijven voorop. Op meer dan dertig kilometer voor het einde trok Tosh voorin opnieuw in de aanval. Slechts twee renners konden reageren: Maxime Bouet en Huub Duijn. Tosh en zijn twee medevluchters werkten goed samen en achter hun moest Lotto Soudal niet meer werken. Tosh dus in een zetel en de drie reden samen naar de meet in Vichte. In de sprint met drie toonde Tosh zich duidelijk sterker dan zijn medevluchters. De achtervolgende groep werd nog teruggegrepen door het peloton en daar spurtte Sean De Bie naar een vierde plek. Jens Debusschere werd zesde en Boris Vallée eindigde negende.

Zo wint Tosh zijn eerste wedstrijd bij de profs! Eindelijk! Na alle ereplaatsen in de Vuelta van de komende weken is het nu toch prijs. Dat belooft voor de rest van het seizoen!

[table “vichte” not found /]