post image

13

augustus

De laatste voorbereiding op de Vuelta voor Tosh was de Franse rittenkoers, de Ronde van de Ain. De selectie van Lotto Soudal bestond uit renners die allemaal de Ronde van Spanje zullen rijden en dus mocht Tosh ook hier al zijn kans gaan in de spurts.

In de eerste rit had hij pech in de laatste honderden meters. Mechanische pech zorgde ervoor dat hij niet kon spurten en als 31ste over de finish reed. De zege was voor Matteo Trentin die ook de eerste leider werd. De tweede rit was lastiger maar draaide toch uit op een spurt van honderd man. Ploegmaat Jelle Wallays deed uitstekend voorbereidend werk en op de licht hellende aankomst zat Tosh perfect geplaatst om naar zijn eerste profzege te spurten!

Hij ging op tweehonderd meter van de meet vol aan zodat er niemand meer kon overkomen. De vreugde en voldoening was groot! Eindelijk die eerste echte profzege! De voorbereiding voor de Vuelta kan niet beter eindigen. Hopelijk is de trein vertrokken en zien we in de komende Ronde van Spanje meer van dit.

De laatste twee ritten in de Ronde van de Ain waren voor de klimmers. Ploegmaats Bart De Clercq, Maxime Monfort en Louis Vervaeke reden aanvallend en lieten zich opmerken. Bart De Clercq was twee maal dichtbij de ritzege en was zo ook bijna eindwinnaar, maar hij kwam een luttele seconde te kort om Sam Oomen van de eindzege te houden.

Leave a reply