post image

12

april

Met ook Tim Wellens, Ties Benoot en Sean De Bie aan de start, stond er een sterke selectie van Lotto Soudal op de deelnemerslijst. Natuurlijk waren de twee topfavorieten voor de zege in De Brabantse Pijl de Ronde-winnaar en Belgisch kampioen Gilbert, samen met Michael Matthews.

Vijf aanvallers zorgen voor het animo in de eerste wedstrijdhelft. Pas tijdens de lokale rondes in Overijse kwam er initiatief vanuit het peloton. Met nog vijftig kilometer te gaan ontstond er een nieuwe samengestelde kopgroep; onder andere Campenaerts, De Plus, Devenyns, Benoot en Colbrelli maakten de oversteek naar de kopgroep. Een gevaarlijke situatie ondanks dat het peloton daarachter op slechts een halve minuut volgde. Quick-Step moest niet achtervolgen want zij hadden twee pionnen voorin en Sunweb van Matthews was nergens te bespeuren. Daardoor nam Direct Energie van Coquard het grootste deel van de achtervolging voor hun rekening, maar dat loonde niet.

Het verschil bleef status quo tot in de laatste ronde. Op vijf kilometer van de meet, bij de laatste beklimming van de IJskelderlaan, was het sterke Tosh die als eerste versnelde. Hij kreeg de winnaar van vorig jaar Peter Vakoc als waakhond mee en zette niet door. Zo effende hij het pad voor ploegmaat Tim Wellens. Hij zette zijn eindschot in waar opnieuw Vakoc op reageerde. Wellens zette wel door en kon, bij het aansnijden van de Schavei, samen met Vakoc de aansluiting maken met de kopgroep. Op de slotbeklimming van de Schavei bleef het, ondanks een poging van Vakoc, bij elkaar. In de spurt was het Sonny Colbrelli die duidelijk en verdiend De Brabantse Pijl op zijn naam schreef. Uittredend winnaar Vakoc spurtte naar de tweede plek voor Lotto Soudal-renners Benoot en Wellens. Daarachter kwam Tosh over de meet gebold als 25ste. Na de meet was het duidelijk dat er met de superbenen van Tosh meer inzat vandaag.