post image

06

juni

Gullegem Koerse, de grootste kermiskoers van België, kon pronken met een zeer mooie startlijst: Boonen, Van Avermaet, Cancellara, Greipel, … Het waren maar enkele namen die op de deelnemerslijst stonden. Ook Tosh stond er aan de start, net nog een dagje voor de openingsproloog van de Ronde van Luxemburg die ook in laatste instantie nog werd toegevoegd aan de kalender.

Zoals zo vaak in kermiskoersen regende het aanvallen in de openingsfase. Tosh wilde zich niet laten verrassen en sprong meteen mee met sterke mannen Van Avermaet en Yves Lampaert. Met drie reden ze weg van het peloton en hoopten ze op steun die op komst was vanuit het peloton. Die nieuwe aanvallen werden allemaal teniet gedaan door het peloton en zo begonnen Tosh, Van Avermaet en Lampaert aan een lang avontuur. De drie lopen uit tot twee minuten.

Drie man op kop maar het peloton slaagde er niet meteen in om tijd goed te maken op de drie sterke vluchters. Tosh en co vochten voor elke seconde en in de laatste aantal ronden kwam het peloton dan toch seconde per seconde dichter. Met nog een ronde van iets minder dan tien kilometer te gaan, hadden de drie leiders nog steeds een geruststellende voorsprong. Na een vlucht van meer dan 160 kilometer met een gemiddelde boven de 46 km/u reden de drie vluchters samen naar de streep. Het was Greg Van Avermaet die nog het meeste kracht in de benen had zitten, voor Yves Lampaert en Tosh.

Na de snelste editie van Gullegem Koerse ooit reisde Tosh dezelfde avond nog naar Luxemburg om daar de volgende dag te starten in de Ronde van Luxemburg.

Leave a reply