post image

03

maart

Vorig jaar vierde Kris Boeckmans hier nog een overwinning. De jongens van Lotto Soudal stonden deze editie gretig aan de start om hun herstellende ploegmaat op te volgen op de erelijst. Wind, regen en zelfs hagel zouden voor een loodzware Le Samyn zorgen.

Door de wind breekt het peloton heel de tijd in verschillende stukken. Bij het aanvatten van de vier lokale rondes van 25 kilometer zijn het Tosh en ploegmaat Sean De Bie die, na een hergroepering van iets meer dan vijftig renners, een nieuwe aanval in gang steken. De groep wordt gehalveerd en zo krijgen we een kopgroep van 26 renners. De ene na de andere renner probeert er vanonder te muizen maar telkens komt de groep terug samen waar Tosh zich heel sterk en actief toont. Na een nieuwe prik wordt de kopgroep opnieuw in twee gedeeld. Tosh zit er opnieuw bij samen met onder andere Loïc Vliegen, Dylan Groenewegen en de Nederlandse kampioen. Bij het ingaan van de laatste ronde, met nog 25 kilometer, krijgt de koude ook Tosh te vatten en heeft hij geen kracht meer in de benen. Hij knijpt dan ook noodgedwongen de remmen dicht.

Voorin is het moment van Niki Terpstra gekomen en de ex-winnaar van Parijs-Roubaix rijdt solo naar de overwinning. Uiteindelijk rijden er slechts 28 renners Le Samyn 2016 uit!

[table “2016samyn” not found /]

Leave a reply