08

maart

Naar goede gewoonte begon de Driedaagse van West-Vlaanderen met een proloog in Middelkerke. Tosh reed de 73ste tijd, 33 seconden langzamer dan winnaar Anton Vorobyev.

Tosh beschikte over een stel sterke benen en dat bewees hij tijdens de volgende rit. Nadat de vier vroege vluchters waren ingerekend, reageerde Tosh op een eerste prik van Yves Lampaert. Een kleine groep kon zich afscheiden en Tosh zette daarna alleen door. Nu was het Yves Lampaert die het gaatje dichtte, samen met nog drie andere renners. De vijf leiders kregen niet veel voorsprng van het peloton maar toch wisten ze knap stand te houden tot op de meet. Sander Cordeel probeerde met een ultieme uitval zijn medevluchters nog te verschalken. Hij pakte enkele meters en het is Tosh die zijn spurt van ver aangaat. Hij kon nog net over Cordeel sprinten maar het is Yves Lampaert die optimaal profiteerde en de ritzege pakte. Tosh strandde op de tweede plek. Door de zege van Lampaert nam hij ook de leiderstrui over van proloogwinnaar Vorobyev.

De slotrit draaide uiteindelijk uit op een massaspurt. Tosh had tijdens de rit last van mechanische pech toen hij in een kopgroep van zeventien zat, maar kon toch nog terugkeren in het peloton. In het slot kwam alles samen en werd Kris Boeckmans geklopt door Danny Van Poppel. De leiderstrui van Yves Lampaert kwam niet meer in gevaar. Tosh finishte als negentiende in het eindklassement en vierde in het puntenklassement.

[table “westvlaanderen” not found /]