post image

30

januari

Naar goede gewoonte wordt het Franse wielerseizoen geopend met de klassieker GP La Marseillaise. Vorig jaar was de Belg Dries Devenyns hier nog de sterkste, maar die stond dit jaar niet aan de start. Het wedstrijdbeeld lag tot 60 kilometer van de streep vast met slechts twee vroege vluchters. Toen die gegrepen werden, brak de strijd vooraan helemaal open.

Het peloton werd alsmaar meer uitgedund en een van de laatste hellingen moest ook Tosh op een steil stuk de rol lossen. Uiteindelijk vormt er zich voorin een kopgroep van tien renners met daarbij Tony Gallopin en Kris Boeckmans voor Lotto Soudal. Die laatste valt weg en dus sprintten negen renners voor de overwinning waar Frans kampioen Arthur Vichot zich de snelste toonde. Tony Gallopin eindigde op een mooie vijfde plek. Jasper De Buyst werd tweede in de achtervolgende groep en finishte zo als elfde. Tosh kwam in een groep met ploegmaats Debusschere en Monfort over de streep, op vier minuten van de eerste groep.

Tosh: “Over het algemeen was het gevoel heel goed. Enkel op de steilste stukken van de klim moest ik passen en kon ik niet meer voorin geraken. De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd wat lastig. Vanaf dan gaat het normaal gezien alleen maar in stijgende lijn.”