post image

30

maart

Nog voor te vertrekken naar de Ronde van Catalonië stond Tosh eerst nog aan de start van twee Belgische eendagswedstrijden. De eerste was Nokere Koerse, waar vorig jaar Kris Boeckmans wist te winnen. De opdracht van Tosh en de ploeg was dit jaar om niet te wachten op de spurt, maar om de wedstrijd hard te maken en zo te proberen om met een kleinere groep naar de streep te gaan.

In het begin legde het peloton een razend tempo op waardoor niemand in staat was om voorop te blijven. Pas na vijftig kilometer, bij de eerste passage aan de aankomst op de Nokereberg, ontstond er een kopgroep van zeven renners. Door de acties daarachter van LottoNL voor hun spurter Groenewegen en enkele prikjes van andere renners waaronder ook Tosh werd de kopgroep op veertig kilometer van de streep alweer ingerekend.

Nadien volgden er nog enkele speldenprikken maar er was echt pas opschudding bij een valpartij in het peloton. Daarbij waren maar liefst drie Lotto Soudal-renners betrokken. Geen goede zaak dus voor kopmannen Tosh en Sean De Bie. Die laatste trok niet veel later dan maar mee in de aanval. Samen met drie medevluchters kon ook hij niet voorop blijven en was een massaspurt onvermijdbaar. Tosh stond er in de slotfase helemaal alleen voor en zat dan ook te ver geplaatst om mee te sprinten voor de zege. Die ging nipt naar Timothy Dupont voor Kristoffer Halvorsen en Dylan Groenewegen. Tosh kwam over de meet als 22ste.

[table “2016nokere” not found /]

Leave a reply