15

april

De renners gingen in Leuven van start onder een stralend zonnetje. Het duurde lang vooraleer er een vroege vlucht werd gevormd. Ook Tosh ging zijn kans maar geraakte samen met onder andere Alaphilippe niet weg. Wanneer niet veel later Thomas De Gendt zijn kans zag, kreeg die poging wel de ruimte van het peloton. Samen met Anthony Delaplace en Alex Kirsch reed hij een mooie voorsprong bij elkaar maar door de controle van Orica GreenEDGE in het peloton konden ze nooit geloven in hun winstkansen. Op 39 kilometer van de streep werden ze dan ook gegrepen.

Daarna was het Louis Vervaeke die een nieuwe aanval probeerde op te zetten maar wanneer Ben Hermans en David Tanner in de tegenaanval gingen moesten de anderen passen. Hermans liet Tanner op de voorlaatste helling van de dag achter en hield stand op de Schavij. De achtervolgende groep met daarin Tony Gallopin kwam nog bijzonder dicht maar Ben Hermans hield twee seconden over aan de streep. Michael Matthews en Philippe Gilbert vervolledigden het podium, Tony Gallopin strandde op de ondankbare vierde plaats. Tosh voele zich goed maar moest bij het ingaan van de laatste ronde de favorietengroep laten gaan. De volgende doelen komen eraan met de ardennenklassiekers!

Ik kon terug rondrijden met een goed gevoel. Dat is leuk na mijn opgave in het Baskenland. Jammer genoeg was ik nog niet goed genoeg om in de finale te volgen.
Tosh Van der Sande

[table “BrabantsePijl” not found /]