post image

29

januari

Eind januari. Met de GP La Marseillaise op het programma, net zoals het de vorige seizoenen het geval was, begint het nieuwe wielerseizoen ook voor Tosh. Vooraleer hij zondag van start zal gaan in zijn eerste wedstrijd van 2017 nam hij nog even de tijd om terug te blikken op het jaar 2016. Verder vertelde hij ook wat zijn plannen voor dit jaar zijn.

Tosh: “Het wielerseizoen 2016 was het jaar waarin ik, door de ritzege in de Ronde van de Ain, mijn eerste echte overwinning binnenhaalde. Sowieso was het dus een zeer speciaal jaar. Vooral ook mijn prestaties in april, waar ik voor de ploeg sterk werk leverde in de ardennenklassiekers, gaven mij vertrouwen voor de rest van het seizoen. Die goede prestaties hebben mij ook zeker een boost gegeven voor het komende jaar. De Vuelta verliep vorig jaar dan weer iets minder dan gepland. Door de prestaties van 2015 in de Ronde van Spanje en dan de overwinning in de Ronde van de Ain had ik toch gehoopt om daar iets beter te presteren. In de eerste helft had ik zeker wel de benen om mee te strijden voor de overwinning, maar had ik nooit het geluk aan mijn zijde en kon ik ook nipt twee valpartijen vermijden. Na die ontzettend zware val in etappe 15 was eigenlijk enkel nog overleven. Van die zware klap en de lastige schaafwonden was ik de week daarna nog niet bekomen.”

“De verhuis naar Spanje heeft me echt goed gedaan: het aangename weer en het golvende parcours maken het trainen een stuk aangenamer!”
Tosh Van der Sande

Tosh: “De voorbereiding tijdens de winter verliep een stuk makkelijk dan de voorbije jaren. Doordat ik nu definitief in Spanje woon kan ik trainen in het goede weer en vind ik het parcours op mijn maat terug. Daardoor kon ik eind december, tijdens de week van mijn trouw en de kerstperiode die volgde, zonder schuldgevoelens even genieten zonder al te veel aan de fiets te moeten denken. Het doel van dit jaar is om iets minder koersdagen te hebben en al meteen bij de start van het seizoen goed te zijn. Zo zal ik in aanloop naar de heuvelklassiekers in april al minder voorbereidingswedstrijden rijden maar wel in elke wedstrijd waar ik aan de start zal staan, ook meteen in goede doen te zijn.”