post image

14

maart

Vorig seizoen eindigde Tosh op de tweede plaats in de eerste rit in lijn van de Driedaagse van West-Vlaanderen. Toen werd hij in een spurt met vijf geklopt door Yves Lampaert. Dit jaar stond Tosh met heel goede benen aan de start van de Driedaagse. Jammer genoeg begint die altijd met een proloog van zeven kilometer in Middelkerke: niets voor Tosh dus. Tosh klokte de 95ste tijd, 47 seconden achter winnaar Tom Bohli. Ploegmaat Sean De Bie eindigde zevende op zeventien seconden en werd de kopman voor de volgende twee dagen.

De eerste rit in lijn, met passages over de Tiegemberg en de Oude Kwaremont, draaide uiteindelijk uit op een massasprint. Lang zag het er naar uit dat ploegmaat Louis Vervaeke op weg was naar de ritzege maar na een lange aanval werd hij in de laatste kilometer gegrepen door het peloton. Daar toonde de Nederlander Dylan Groenewegen zich duidelijk de sterkste. Tosh reed een knappe spurt en finishte zo uitstekend tweede, voor het tweede jaar op rij in Harelbeke. Tom Bohli bleef leider.

In de afsluitende rit werkte alles volgens plan voor Lotto Soudal. De regen en de wind zorgde voor een zware slotetappe waar alles verbrokkelde. Op weg naar een tussensprint, waar Sean De Bie belangrijke bonificatieseconden sprokkelde, reed er een kopgroep van veertien renners weg die daarna ook zou doorzetten met daarbij ook Tosh. Leider Tom Bohli had zich laten verrassen en zou zijn gele trui zo kwijtspelen. Door het hoge tempo en de volgende tussenspurt bleven er voorin nog slechts zeven renners over met daarbij Tosh, ploegmaat Sean De Bie en zijn grootste concurrent voor de eindoverwinning, Lukasz Wisniowski. Tosh speelde de perfecte ploegmaat, hield de boel draaiende, ging ook zelf even zijn kans om de anderen uit hun tent te lokken en trok in de laatste kilometers vol door om zo De Bie naar de eindoverwinning te loodsen. In de groepsspurt moest De Bie zich gewonnen geven tegen Timothy Dupont maar zelf eindigde hij wel tweede waardoor hij de eindzege veilig stelde. Tosh eindigde zevende en werd zo in het eindklassement ook zevende. In het puntenklassement werd hij gedeeld tweede. Een heel goede Driedaagse van West-Vlaanderen dus voor Tosh en Lotto Soudal. Voor Tosh had er in de slotrit misschien ook wel de ritzege ingezeten, maar speelde hij de perfecte ploegmaat voor Sean De Bie. Tosh kan dus met een heel goed gevoel naar de volgende Belgische eendagswedstrijden afzakken om daarna naar Catalonië te reizen.

[table “2016DriedaagseWestVlaanderen” not found /]

Leave a reply