post image

25

juni

Van de koude en regen in Zwitserland, startte Tosh drie dagen later in de hitte van Halle-Ingooigem. Het was de laatste test voor de renners alvorens vijf dagen later het Belgisch kampioenschap te rijden. De vroege vlucht van de wedstrijd werd al snel ingelopen en bij het binnenrijden van Ingooigem vormde er zich al een nieuwe kopgroep van tien renners. Met namen als Devolder, Keukeleire, Theuns, Vanendert en Maes zaten er zeker enkele sterke renners voorin. Het peloton was gewaarschuwd maar niemand nam echt het initiatief tot achtervolgen.

In het peloton keken alle ploegen in de richting van Cofidis dat met Nacer Bouhanni de winnaar van vorig jaar in hun rangen had. Zij hielden zich afzijdig en zo moest FDJ van Arnaud Démare het vuile werk opknappen. Ondanks hun kopwerk konden ze moeilijk achterstand goedmaken op de kopgroep en bleef de voorsprong rond de minuut schommelen. Toen dat op vijftien kilometer van de streep nog het geval was, besliste Tosh om de benen eens te testen en in de tegenaanval te gaan. Timothy Dupont sprong op het wiel maar Etixx – Quick-Step liet het niet gebeuren, beschermde vluchter Maes en rekende Tosh en Dupont terug in. Toen viel het weer stil in het peloton waardoor de winnaar voorin zat.

Daar versnelde Keukeleire een eerste keer op de laatste passage van de Tiegemberg waardoor er nog zes leiders overbleven. Op vijf kilometer van de streep ging Keukeleire nog een keer zijn kans. Dries De Bondt was de enige die meteen reageerde en met twee reden ze weg van de rest. Keukeleire leek in de spurt met twee zegezeker en drong De Bondt de kop op. Keukeleire zette stevig zijn spurt in maar het was De Bondt die verrassend terug in zijn wiel zat en terug op en over Keukeleire spurtte en zo Halle-Ingooigem op zijn naam schreef.

Zo zat de laatste test voor het BK erop waar Tosh zondag met een goed gevoel aan de start zal staan!

Leave a reply