post image

17

september

Twee jaar geleden was Tosh al eens tweede in de Primus Classic Impanis – Van Petegem, na winnaar Greg Van Avermaet. Van Avermaet was ook dit jaar aanwezig en was na zijn Olympische zege in Rio natuurlijk de blikvanger. Vorig jaar was Lotto Soudal-renner Sean De Bie hier nog de sterkste. Ook dit jaar wilde de rode brigade op het hoogste schavotje staan.

Na de traditionele vroege vlucht brak de koers op ruim veertig kilometer pas echt open. Op een van de vele hellingen was het eerst Van Avermaet’s ploegmaat Burghardt die het peloton wilde uitdunnen. Op de volgende helling werd Van Avermaet naar voren gebracht, met Tosh aandachtig in het wiel. Toen er niet werd aangevallen ging Tosh dan zelf in de aanval op de volgende helling. Van Avermaet zag het gevaar en reageerde. Samen met enkele andere renners kwamen ze bij Tosh aansluiten.

De interessante kopgroep, met naast Van Avermaet en Tosh ook nog ploegmaat Wallays, Gaviria, Baugnies, Claeys en later ook nog Cort Nielsen leek eerst gewonnen spel te hebben, maar daarna reageerde het peloton toch. Het waren de ploeggenoten van Timothy Dupont die de achtervolging hadden ingezet en beetje bij beetje dichter kwamen. Op acht kilometer van de finish werden de vluchters dan ook ingelopen en was een massaspurt onvermijdelijk. Daarin werd het een duel Gaviria/Dupont waar de Colombiaan van Etixx makkelijk de rest afhield.