post image

06

juni

Een dag na een zeer sterke Gullegem Koerse, zat Tosh weeral op de tijdritfiets in de proloog van de Ronde van Luxemburg. In een regenachtige en technische proloog reed Tosh de 66ste tijd, 32 seconden trager dan winnaar Jean-Pierre Drucker. De volgende etappe was de makkelijkste van de vier. Met André Greipel in de ploeg was het Lotto Soudal dat de koers moest controleren en de vluchters moest terughalen. Dat deden ze dan ook perfect en zo werd André Greipel perfect afgezet om het vervolgens ook netjes af te maken.

De volgende etappe was al lastiger met op het einde ook een hellende aankomst. Lotto Soudal besloot de kaart van Tosh te trekken en die sprintte naar een knappe vijfde plek. Het was Philippe Gilbert die als vanouds de sterkste was op de slothelling. De Nederlander Maurits Lammertink eindigde tweede en nam de leiderstrui over van Drucker. Op de vierde dag zat Tosh samen met nog vier renners in de vroege vlucht. In een lastige finale werden de vluchters terug ingelopen door vier andere vluchters. Die konden wel voorop blijven. Twaalf seconden wist Tosh zeer sterk stand te houden in de favorietengroep en kon zo nog achtste eindigen.

Voor de slotetappe lag de strijd voor de eindzege nog helemaal open. Lammertink had nog steeds een kleine bonus op zijn dichtste belagers. In de zware lokale rondes op het einde was het opnieuw Philippe Gilbert die de sterkste was. Leider Lammertink eindigde sterk op de tweede plek en hield zo stand voor de eindzege van de Ronde van Luxemburg. In de etappe eindigde Tosh op de negende plek, zijn derde top tien-notering op rij. In het eindklassement eindigde hij twaalfde, een plaatsje beter dan zijn ploegmaat Sander Armée. Tosh lijkt klaar voor de Ronde van Zwitserland, die 11 juni van start gaat.

Leave a reply