post image

30

maart

Handzame Classic stond helemaal in het teken van de terugkeer van Kris Boeckmans. Na zijn zware val eind vorig seizoen in de Vuelta maakte hij hier zijn comeback. Boeckmans en het volledige peloton moesten meteen vol aan de bak want in de beginuren van de wedstrijd viel het geen moment stil. Pas wanneer de renners nog 75 kilometer moesten afleggen, kon er voor de eerste keer een groepje wat afstand nemen van het peloton.

De zeven vluchters kregen slechts een minuutje voorsprong. Niet genoeg om voorop te blijven en ze werden dan ook op tijd terug ingerekend door het jagende peloton. Daar zette Kris Boeckmans zich op vijftien kilometer van de meet nog vlekkeloos op kop. Hij zal zijn eerste wedstrijd dan ook zonder problemen kunnen uitrijden. In een chaotische voorbereiding op de spurt kon er geen enkele ploeg de bovenhand nemen. Tosh werd in de slotkilometers voorin gehouden door ploegmaats Wallays en De Bie maar moet toezien hoe Etixx en LottoNL hun spurter naar de kop brengen.

In de spurt, van ver aangegaan door topfavoriet Groenewegen, is het de verrassende Erik Baška die iedereen remonteert. Dylan Groenewegen en Gianni Meersman vervolledigen het podium. Tosh finisht oorspronkelijk achtste maar werd voor onbegrijpelijke reden, zeer licht afwijken van de lijn in de spurt, gedeclasseerd naar de laatste plek in het peloton.

[table “2016handzame” not found /]

Leave a reply