post image

17

mei

Terwijl Lotto Soudal, met drie opeenvolgende zeges, aan een uitstekende Ronde van Italië bezig is, startte Tosh dichtbij huis in de Stan Ockers Classic in Borsbeek. Naast Tosh stonden ook Belgisch kampioen en ex-winnaars Jonathan Breyne, Kenny Dehaes en Jérôme Baugnies aan de start, waar dertien ronden van dertien kilometer moesten afgelegd worden.

Zoals gewoonlijk in Borsbeek leek de wedstrijd ook nu al vroeg open te breken. Onder eerst de impuls van Belgisch kampioen Van Hecke werd het peloton al op een lang lint getrokken. Bij een volgende prik konden vijf renners zich afscheiden. Tosh wilde zich niet laten verrassen en was attent mee geschoven. In de verwachting dat er niet veel later nog een achtervolgende groep zou komen aansluiten, zag het er zo goed uit. Maar dat gebeurde niet en zo hadden de vijf vluchters niet veel kans. Nadat het peloton Tosh en de vier medevluchters terug hadden ingerekend, regende het terug aanvalspogingen maar telkens zonder succes.

Het was pas toen Tosh opnieuw zich op kop zette dat er afscheiding kwam. Tosh kreeg twee renners mee in het wiel maar was zo indrukwekkend dat ex-winnaar Kenny Dehaes los uit de wielen werd gereden. Tosh stond er dus alleen voor tegen het achtervolgende peloton maar liep toch uit tot een kleine minuut. Pas wanneer er een groepje van zeven renners zich kon afscheiden in de achtervolging leek de wedstrijd zich in een beslissende plooi te gaan leggen. De zeven tegenaanvallers, met daarbij liefst drie stuks van Crelan-Vastgoedservice, kwamen bij Tosh aansluiten die toch even moest bekomen van zijn solo inspanning.

De kopgroep werkte goed samen en werd in het slot gereduceerd tot zes stuks. Met zes stuks gingen de leiders dan ook de laatste ronde in. In de slotkilometers kwamen er uit de achtergrond toch nog verrassend twee renners terug met daarbij Jérôme Baugnies. Toen in de slotkilometer Jonathan Breyne alles of niets speelde met een demarrage werd er logischerwijze naar de drie renners van Crelan gekeken. Zij deden niets en zo kon Breyne met de overwinning aan de haal gaan. Tien tellen later won Tosh de spurt van de achtervolgende groep en reageerde terecht gefrustreerd. Wouter Mol vervolledigde met een derde plek het podium. Als troostprijs mocht Tosh wel de trui van ‘Kampioen van Antwerpen’ in ontvangst nemen.

Leave a reply