post image

11

oktober

Traditioneel wordt het Belgisch seizoen afgesloten in Putte-Kapellen. Alleen volgt er dit jaar nog een wereldkampioenschap in Qatar. De Belgen waren al vertrokken richting Midden-Oosten, enkel Stybar reed hier nog om zijn WK-vorm aan te scherpen.

De vroege vluchters met daarbij Jelle Wallays werden op 25 kilometer van de streep gegrepen. Net voor het ingaan van de laatste ronde was er voorin het peloton een massale valpartij waardoor er veel renners opgehouden werden. Voorin bleven er slechts ruim dertig renners over met daarbij Tosh en nog heel wat ploegmaten. Tosh zag kansen en wilde de spurt niet afwachten. Hij ging op de laatste kasseistrook ten aanval en kreeg Boris Dron en Gianni Marchand met zich mee. Het trio nam een voorsprong van vijftien seconden en geloofde in hun kansen. Jammer genoeg zaten er in de achtervolgende groep nog veel snelle mannen en zij offerden hun ploegmaats op om het gat te dichten.

Toch verliep dat niet van een leien dakje maar op twee kilometer van de streep was het Stybar die het laatste kloofje dichtte. Bij het ingaan van de laatste kilometer versnelde Jérôme Baugnies. Het was Lotto Soudal-renner Frederik Frison die reageerde maar ook zij werden in volle spurt nog overrompeld. Roy Jans toonde zich de snelste en klopte topfavoriet Timothy Dupont. Tosh eindigde na een sterke finale toch nog op de tiende plek. Zo behaalde hij in zijn laatste wedstrijd van het seizoen negentiende top tien-plek!